AZAMFIREI Leonard

AZAMFIREI Leonard

  • INFO12
  • INFO

Leonard Azamfirei este Profesor de Anestezie - Terapie Intensivă, șeful disciplinei de Anestezie - Terapie Intensivă și rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Este redactor-șef al The Journal of Critical Care Medicine. A înființat Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, promovând implementarea de metode moderne de instruire incluzând simularea medicală, utilizarea realității virtuale în pregătirea medicală, precum și digitalizarea.

A inițiat programe noi de studii universitare, printre care cele de inginerie medicală, inteligență artificială, tehnologia informației și bioinformatică.

Este membru în Senatul Societății Române de Anestezie - Terapie Intensivă (SRATI), Președinte al Fundației Române de Învățământ Anestezic (FRATI) și al Societății Române de Simulare Aplicată în Medicină. Totodată, este membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România.

La nivel național este Vicepreședintele Consiliului Național al Rectorilor din România, Vicepreședintele Senatului României și membru în Comisia de sănătate și în Comisia de Învățământ a Senatului României.

All Sessions by AZAMFIREI Leonard