Uniți suntem puternici, suntem SRATI!
• Anestezie și terapie intensivă obstetricală
• Anestezie și terapie intensivă pediatrică
• Antibioterapia - strategii
• Aspecte legate de etica profesională și malpraxis
• Dezechilibre acido-bazice
• Ghiduri şi protocoale
• Hemostază și transfuzie
• Infecţie, sepsis și șoc septic
• Injuria renală și tehnici de epurare extrarenale
• Managementul căilor aeriene
• Managementul șocului hemoragic
• Medicina de dezastre
• Metabolism, nutriţie şi disfuncţii endocrine
• Metode noi educaționale
• Monitorizarea respiratorie și hemodinamică
• Optimizarea perioperatorie
• Politrauma
• Resuscitarea cardio-pulmonară
• Sedarea şi analgezia
• Șocul cardiogen în era ECMO
• Standarde de siguranţă şi calitate în anestezie și terapie intensivă
• Tehnici de suport circulator
• Tehnici de suport ventilator
• Terapia de repleție volemică
• Terapia paleativă la pacienţii din terapie intensivă
• Urgențe medicale
1/ Transmiterea rezumatelor ştiinţifice (comunicări orale & e-Postere) se va realiza în exclusivitate online până la data de 15 ianuarie 2025. Înainte de data limită de trimitere a rezumatelor, acestea pot fi accesate și modificate de autorul prezentator.
2/ Rezumatele transmise prin poştă, fax sau orice adresă de e-mail (indiferent dacă este sau nu aferentă Congresului şi/sau societății Ralcom Exhibitions srl), NU vor fi luate în considerare pentru evaluare și includere în programul științific.
3/ Autorii rezumatelor trebuie să se înscrie şi să achite taxa de participare până la 10 februarie 2025.
Nu vor fi incluse în programul științific final acele rezumate al căror autor prezentator nu este înscris ca participant la Congres.
4/ Rezumatele vor fi redactate obligatoriu în limbile română şi engleză şi nu vor depăşi 250 de cuvinte pentru fiecare versiune de limbă.
Autorii se vor asigura că rezumatele sunt adecvate ca mărime înainte de a le înscrie. Formularul este configurat să nu accepte rezumate care depășesc limita menționată. Este recomandat să se scrie rezumatul într-un document Word pentru a se putea folosi funcția Word Count și a se încadra în numărul de cuvinte alocat. Autorii, cu afilierea acestora, nu vor fi luați în considerare în calculul celor 250 de cuvinte.
5/ În cazul rezumatelor ce prezintă rezultatele unor cercetării/studii, conţinutul acestora trebuie să fie informativ şi să includă:
a) Obiectiv studiu;
b) Material şi metode;
c) Rezultate;
d) Concluzii
6/ În cazul rezumatelor ce prezintă cazuri clinice, acestea ar trebui să se refere la probleme rar întâlnite în practica clinică sau la opțiuni terapeutice nou introduse și rar utilizate până în prezent, conţinutul acestora trebuie să fie informativ şi să includă:
• Introducere/justificare – un rezumat despre condiția clinică pe care acest caz o prezintă, ce este neobișnuit în legătură cu acesta;
• Prezentare caz clinic – detalii legate de caz, investigații, tratament, rezultate;
• Discuție – o scurtă descriere a datelor deja prezente în literatură în legătură cu prezentarea de caz, evidențierea importanței condiției clinice descrise, explicații legate de tratamentele aplicate și efectele acestora;
• Particularitate caz – ce este rar în legătură cu acest caz și ce ar trebui reținut din el.
7/ Conținutul prezentării în cadrul Congresului trebuie să cuprindă aceeași structură ca cea din rezumat.
8/ Redactarea rezumatelor:
• Titlul rezumatului va fi scris atât în limba română (se vor folosi diacritice), cât și în limba engleză. Acesta trebuie să fie succint (maximum 25 de cuvinte) și să enunţe conţinutul rezumatului, cu maximum de precizie şi concizie;
• Corpul rezumatului va fi scris cu diacritice și nu va include grafice, fotografii sau schiţe, iar textul se va scrie fără aliniat, paragraf sau alte indentări;
• Rezumatele vor fi publicate în forma trimisă de autor, fără revizuire. Autorii se vor asigura că textele nu conțin erori de natură ortografică sau gramaticală și că sunt redactate cu diacritice;
• Toate abrevierile vor fi explicate la prima utilizare în text. Nu se vor folosi abrevieri care nu sunt în concordanță cu normele acceptate la nivel internațional;
• În conformitate cu normele Colegiului Medicilor din România, în rezumatele înscrise pentru eveniment (titlu și conținut) nu este permisă folosirea denumirilor comerciale pentru medicamente sau a numelor de companii. De asemenea, titlul și conținutul rezumatului trebuie să fie libere de orice părtinire comercială, iar orice referire la produse medicamentoase se va realiza numai cu denumirea comună internațională (DCI).
9/ Numărul de co-autori va fi limitat la maximum 9. Numărul maxim de autori, incluzând autorul prezentator, este 10.
În cazul în care același autor înscrie mai multe rezumate și unii co-autori se regăsesc în mai multe dintre acestea, prenumele autorilor vor fi scrise la fel în toate cazurile, pentru a evita eventuale erori în indexul culegerii de rezumate și în adeverințele pentru lucrări.
10/ Bibliografia nu este obligatorie. În cazul în care autorul dorește să includă referințe bibliografice, se vor oferi cel mult două referinţe bibliografice citate la finalul rezumatului.
11/Prin transmiterea rezumatelor științifice, autorii declară că:
- Lucrările nu au fost prezentate anterior în reuniuni științifice sau publicate în reviste de specialitate, fie la nivel național, fie internațional.
- Își asumă întreaga responsabilitate pentru corectitudinea informațiilor prezentate.
- Au luat la cunoștință și sunt de acord cu conținutul rezumatului transmis.
- Autorizează societatea PCO – Ralcom Exhibitions srl să publice informațiile referitoare la rezumatul științific înscris în orice material aferent Congresului SRATI 2025.
12/ Autorii vor fi anuntați dacă rezumatul a fost acceptat începând cu data de 03 februarie 2025.
Rezumatele ştiinţifice înscrise în timp util prin completarea formularului online vor fi evaluate de către Comisia de Evaluare Rezumate - Comunicări orale & e-Postere 2025, a cărei componență va fi comunicată ulterior.
Tip de prezentare
Autorii sunt invitaţi să indice preferinţa pentru tipul de prezentare al lucrărilor în momentul completării formularului online. În vederea unei structurări optime a programului ştiinţific, pot apărea modificări ale tipurilor de prezentare selectate de către autori, decizia finală privind forma acceptată (prezentare orală sau e-Poster) aparţinând în exclusivitate Comitetului Ştiinţific al Congresului.
Rezultate evaluare
După finalizarea procesului de evaluare, rezultatele vor fi comunicate prin e-mail tuturor autorilor care au înscris lucrări. Notificarea se va transmite către adresa de e-mail a persoanei care a completat formularul de rezumate.
În cazul în care persoana de contact (cea care a completat formularul online) nu este aceeaşi cu autorul prezentator, persoana de contact are responsabilitatea de a transmite informaţiile primite de la Organizatori persoanei desemnate să susţină lucrarea.
De asemenea, în funcţie de tipul prezentării alocat în urma evaluării, se vor transmite pe e-mail informaţii utile pentru susţinerea lucrării.
Autor prezentator
Toate prezentările acceptate vor fi susţinute în cadrul Congresului de către autorii prezentatori înscrişi până la data de 10 februarie 2025.
În cazul în care autorul prezentator nu poate participa la Congres, acesta are obligaţia să delege și să anunțe un înlocuitor, prin transmiterea în timp util a unei comunicări scrise la adresa de e-mail rezumate@sraticongres.ro.
Nu vor fi incluse în programul final al Congresului lucrările al căror autor prezentator nu este înregistrat la Congres.
Societatea Română de Anestezie - Terapie Intensivă – SRATI va premia cele mai bune 4 prezentări orale susținute în cadrul sesiunilor pentru medici, cele mai bune 3 prezentări orale ce vor fi susținute în cadrul sesiunilor pentru asistenți și cele mai bune 3 e-Postere din cadrul Congresului.
6.000 LEI
Acest premiu se adresează numai medicilor cu publicații în reviste internaționale, care au publicat sau vor publica cărți în perioada aprilie - decembrie 2024. Medicii care se califică pentru acest premiu vor trimite materialul/materialele publicate pe adresa presedinte@sraticongres.ro, până la data de 31 ianuarie 2025, urmând ca evaluarea să fie făcută de către Comitetul Științific al Congresului SRATI 2025 în luna februarie 2025. Câștigătorul (autorul principal – prim-autor, corespondent, ultim autor – cu afiliere din România) va fi anunțat în cadrul festivității de deschidere a Congresului.
Medici*
5.000 LEI
Premiul Special „Prof. Dr. Dan Tulbure” pentru cea mai bună lucrare originală de cercetare
3.000 LEI
Premiul „Prof. Dr. Șerban Marinescu” pentru cea mai bună prezentare de caz clinic (prezentare orală sau e-Poster)
2.000 LEI
Premiul II
2.000 LEI
Premiul I
1.500 LEI
Premiul II
2.000 LEI
Premiul pentru cel mai bun e-Poster
Premiul II
Site-ul este tradus automat folosind Google Translate.
© 2025 www.sraticongres.ro. Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de bitfactory.ro