Uniți suntem puternici, suntem SRATI!
Conf. Dr. Ion Chesov (Chișinău)
Vice-Președinte Societatea Română de Anestezie - Terapie Intensivă – SRATI
Preşedinte Societatea de Anesteziologie-Reanimatologie din Republica Moldova
Conf. Dr. Ovidiu Bedreag (Timișoara)
Secretar General
Prof. Dr. Dan Corneci (București)
Secretar General Adjunct
CREDITE ECMEC® pentru medici
Congresul Național al Societății Române de Anestezie - Terapie Intensivă, SRATI 2024, a fost creditat cu 32.5 credite ECMEC®.
Vă redăm mai jos informarea oficială de creditare primită de la European Accreditation Council for Continuing Medical Education.
“The 50th Congress of The Romanian Society of Anaesthesia and Intensive Care, Sinaia, Romania 15/05/2024 - 19/05/2024, has been accredited by the European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®) with 32.5 European CME credits (ECMEC®s). Each medical specialist should claim only those hours of credit that he/she actually spent in the educational activity.
Through an agreement between the Union Européenne des Médecins Spécialistes and the American Medical Association, physicians may convert EACCME® credits to an equivalent number of AMA PRA Category 1 CreditsTM. Information on the process to convert EACCME® credit to AMA credit can be found at https://edhub.ama-assn.org/pages/applications. “Live educational activities, occurring outside of Canada, recognised by the UEMS-EACCME® for ECMEC®s are deemed to be Accredited Group Learning Activities (Section 1) as defined by the Maintenance of Certification Program of the Royal College of Physicians and Surgeons of Canada.”
Notă:
Pentru o zi de participare la eveniment se acordă maximum 6 puncte EMC conform Art. (3) din Decizia CMR 12/2018:
„Creditele EMC se acordă prin raportare la timpul efectiv de participare la activitatea de EMC. Pentru o oră integrală de activitate de EMC se acordă 1 credit EMC, în limita a maximum 6 credite EMC pe zi, indiferent de numărul total de ore al programului. Echivalența cu creditele europene de educație medicală continuă (ECMEC), emise de EACCME este de 1/1, în limita a 6 ore/zi.”
Certificatele de participare au fost transmise în format electronic, pe adresa de e-mail folosită de participant în formularul de înregistrare.
Înainte de a descărca certificatul de participare, este necesar să completaţi un scurt chestionar de evaluare a evenimentului, pentru raportul către instituția de creditare.
Suplimentar, participanții medici înscriși cu rezumate vor primi o adeverință pentru lucrări, necesară Colegiului Medicilor din România pentru calculul punctajului profesional.
Asistenții medicali înscrişi și prezenți la Congres vor primi un document de participare cu menţiunea orelor de Educaţie Medicală Continuă (EMC) cu care au fost creditate evenimentele SRATI 2024 de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
În conformitate cu normele de creditare a formelor de educație medicală continuă, art. 11 alin. (9) și (10), pentru a obține credite EMC, participanții trebuie să participe la minimum 75% din programul manifestării științifice, iar creditele se vor acorda proporțional cu timpul efectiv de prezență al fiecărui participant din totalul programului manifestării.
În conformitate cu procedura anunțată de O.A.M.G.M.A.M.R., pentru primirea documentului de participare cu credite EMC, este necesar ca asistenții medicali să se prezinte la Congres și să semneze tabelul de prezență la Biroul de Informații și Înregistrări Participanți.
Tabelul de prezență și fișa de evidență trebuie completate personal de către participant, iar datele trebuie scrise citeț pe cele două documente. Participanții pot completa fișa de evidență direct la Zona de Înregistrări & Informații Participanţi.
În cazul în care fișa de evidență este completată înainte de eveniment, aceasta trebuie adusă în original la Biroul de Informații și Înregistrări Participanți, unde va fi înmânată personalului de la desk în momentul ridicării materialelor de Congres.
CNP-ul completat în fișa de evidență trebuie redat cu maximă acuratețe întrucât este necesar la identificarea participantului în sistemul O.A.M.G.M.A.M.R. Redarea incorectă a acestuia va face imposibilă identificarea participantului și acordarea certificatului de participare.
Certificatele nu vor fi emise de către O.A.M.G.M.A.M.R. pentru participanții care nu au semnat tabelul de prezență pe perioada Congresului și nu au predat fișa de evidență la Biroul de Informații și Înregistrări Participanți.
După închiderea manifestării, documentele cu credite vor fi transmise prin poștă de către societatea Ralcom Exhibitions srl la adresa profesională completată în formularul de înregistrare online.
Organizatorii acordă participanților Congresului Național SRATI 2024 accesul la sesiunile științifice și ulterior evenimentului.
Sesiunile de conferințe sunt înregistrate și disponibile în platforma virtuală v-SRATI 2024 începând cu 20 iunie 2024.
Înregistrările sesiunilor pentru care a fost primit acordul autorilor să fie încărcate în platforma virtuală sunt disponibile până la 31 decembrie 2024.
Participanții medici care nu au reușit să se înscrie la Congresul Național SRATI 2024 se pot înregistra post-Congres până la 01 octombrie 2024, completând formularul de înregistrare disponibil AICI și pot beneficia de creditare ECMEC® în urma vizionării sesiunilor științifice din platforma virtuală v-SRATI 2024.
Participanții care s-au înscris post-Congres vor avea acces la platforma virtuală pentru a acumula numărul maxim de puncte EMC până la data de 01 noiembrie 2024.
CREDITE ECMEC® pentru medici
Congresul Național al Societății Române de Anestezie - Terapie Intensivă, SRATI 2024, a fost creditat cu 32.5 credite ECMEC®.
Notă:
Pentru o zi de participare la eveniment se acordă maximum 6 puncte EMC conform Art. (3) din Decizia CMR 12/2018:
„Creditele EMC se acordă prin raportare la timpul efectiv de participare la activitatea de EMC. Pentru o oră integrală de activitate de EMC se acordă 1 credit EMC, în limita a maximum 6 credite EMC pe zi, indiferent de numărul total de ore al programului. Echivalența cu creditele europene de educație medicală continuă (ECMEC), emise de EACCME este de 1/1, în limita a 6 ore/zi.”
Certificatele de participare vor fi transmise în format electronic, pe adresa de e-mail folosită de participant în formularul de înregistrare, după 01 noiembrie 2024.
Societatea Română de Anestezie - Terapie Intensivă – SRATI va premia cele mai bune 4 prezentări orale susținute în cadrul sesiunilor pentru medici, cele mai bune 3 prezentări orale ce vor fi susținute în cadrul sesiunilor pentru asistenți și cele mai bune 3 e-Postere din cadrul Congresului.
6.000 LEI
Acest premiu se adresează numai medicilor cu publicații în reviste internaționale, care au publicat sau vor publica cărți în perioada aprilie - decembrie 2023. Medicii care se califică pentru acest premiu vor trimite materialul/materialele publicate pe adresa presedinte@sraticongres.ro, până la data de 31 ianuarie 2024, urmând ca evaluarea să fie făcută de către Comitetul Științific al Congresului SRATI 2024 în luna februarie 2024. Câștigătorul (autorul principal – prim-autor, corespondent, ultim autor – cu afiliere din România) va fi anunțat în cadrul festivității de deschidere a Congresului.
Conform deciziei Senatului SRATI din cadrul ședinței din data de 02.04.2024, Premiul Special „Academician Prof. Dr. George Litarczek” nu va fi acordat în acest an întrucât candidaturile transmise nu au îndeplinit criteriile necesare pentru premiere.
Medici*
5.000 LEI
Premiul Special „Prof. Dr. Dan Tulbure” pentru cea mai bună lucrare originală de cercetare
3.000 LEI
Premiul „Prof. Dr. Șerban Marinescu” pentru cea mai bună prezentare de caz clinic (prezentare orală sau e-Poster)
2.000 LEI
Premiul II
2.000 LEI
Premiul I
1.500 LEI
Premiul II
2.000 LEI
Premiul pentru cel mai bun e-Poster
Premiul II
Cu ocazia Congresului Național SRATI 2024 s-au desfășurat o serie de concursuri cu premii pentru medicii și asistenții din domeniul ATI.
Redăm mai jos lista câștigătorilor:
Câștigători concursuri ce au avut drept premiu Pachet Vertuo Pop (espressor Nespresso, cafea & suport capsule)
Focșa Alice (concurs început pe 01 martie și finalizat pe 04 martie, ora 15:00)
Popa Iuliana (concurs început pe 08 martie și finalizat pe 11 martie, ora 23:59)
Ionescu Theodora (concurs început pe 20 martie și finalizat pe 22 martie, ora 23:59)
Croitoru Ana-Maria (concurs început pe 07 aprilie și finalizat pe 10 aprilie, ora 23:59 )
Alte concursuri organizate cu ocazia ediției jubiliare a Congresului Național SRATI
Taxa de înregistrare la Congresul SRATI 2024
Câștigător: Balica Eliza
Participare gratuită la un Workshop organizat cu ocazia Congresului, desfășurat în perioada evenimentului (la alegerea câștigătorului)
Câștigător: Nina Coltuc, Atelierul de lucru pentru managementul căii aeriene și al căii aeriene dificile (concurs început pe 1 aprilie și finalizat pe 5 aprilie, ora 23:59)
Două tichete de prânz
Câștigător: Serban Mihnea (concurs derulat pe 7 mai, până la ora 23:59 a acelei zile)
Două invitații la Cina Prieteniei
Câștigător: Maria Condaritiuc (concurs derulat pe 8 mai, de la începutul postării online, până la ora 23:59 a acelei zile)
Două locuri la un Industry Learning Lab (la alegerea câștigătorului)
Câștigător: Cristina Bălțatu (concurs derulat pe 9 mai, până la ora 23:59 a acelei zile)
Click AICI pentru a consulta regulamentului campaniei de concursuri.
Coordonator Program Științific
Prof. Dr. Daniela Filipescu (București)
Membri Comitet Științific
Prof. Dr. Iurie Acalovschi (Cluj-Napoca)
Prof. Dr. Leonard Azamfirei (Târgu Mureş)
Prof. Dr. Şerban Bubenek (București)
Prof. Dr. Sanda-Maria Copotoiu (Târgu Mureș)
Prof. Dr. Dan Corneci (București)
Prof. Dr. Stefan De Hert (Gent)
Prof. Dr. Ioana Grigoraş (Iaşi)
Prof. Dr. Ioana Marina Grinţescu (București)
Prof. Dr. Daniela Ionescu (Cluj-Napoca)
Prof. Dr. Dan Longrois (Paris)
Prof. Dr. Idit Matot (Tel Aviv)
Prof. Dr. Wanda M. Popescu (New Haven)
Prof. Dr. Dorel Săndesc (Timişoara)
Prof. Dr. Dana Tomescu (București)
Conf. Dr. Ovidiu Bedreag (Timişoara)
Conf. Dr. Gabriela Droc (București)
Conf. Dr. Silvius Negoiță (București)
Conf. Dr. Mihai Popescu (București)
Șef Lucrări Dr. Liana Văleanu (București)
Dr. Cornelia Predoi (București)
Dr. Mihai Ștefan (București)
Prof. Dr. Leonard Azamfirei (Târgu Mureş)
Prof. Dr. Şerban Bubenek (București)
Prof. Dr. Sanda-Maria Copotoiu (Târgu Mureş)
Prof. Dr. Dan Corneci (București)
Prof. Dr. Daniela Filipescu (București)
Prof. Dr. Ioana Grigoraş (Iaşi)
Prof. Dr. Ioana Marina Grinţescu (București)
Prof. Dr. Daniela Ionescu (Cluj-Napoca)
Prof. Dr. Dorel Săndesc (Timişoara)
Prof. Dr. Dana Tomescu (București)
Conf. Dr. Ovidiu Bedreag (Timişoara)
Conf. Dr. Constantin Bodolea (Cluj-Napoca)
Conf. Dr. Ion Chesov (Chișinău)
Conf. Dr. Gabriela Droc (București)
Conf. Dr. Liliana Mirea (București)
Conf. Dr. Carmen Orban (București)
Conf. Dr. Marius Păpurică (Timişoara)
Conf. Dr. Mihai Popescu (București)
Conf. Dr. Cristina Petrișor (Cluj-Napoca)
Conf. Dr. Janos Szederjesi (Târgu Mureș)
Șef Lucrări Dr. Raluca Ungureanu (București)
Șef Lucrări Dr. Liana Văleanu (București)
Dr. Florentina Matache (București)
Dr. Cornelia Predoi (București)
Dr. Mihai Ștefan (București)
Prof. Dr. Leonard Azamfirei (Târgu Mureș)
Prof. Dr. Șerban Bubenek (București)
Prof. Dr. Luminița Chiuțu (Craiova)
Prof. Dr. Sanda-Maria Copotoiu (Târgu Mureș)
Prof. Dr. Dan Corneci (București)
Prof. Dr. Petru Deutsch (Timișoara)
Prof. Dr. Daniela Filipescu (București)
Prof. Dr. Ioana Grigoraș (Iași)
Prof. Dr. Ioana-Marina Grințescu (București)
Prof. Dr. Daniela Ionescu (Cluj-Napoca)
Prof. Dr. Dorel Săndesc (Timișoara)
Prof. Dr. Dana Tomescu (București)
Conf. Dr. Ovidiu Bedreag (Timișoara)
Conf. Dr. Constantin Bodolea (Cluj-Napoca)
Conf. Dr. Otilia Boișteanu (Iași)
Conf. Dr. Ion Chesov (Chișinău)
Conf. Dr. Gabriela Droc (București)
Conf. Dr. Bianca-Liana Grigorescu (Târgu Mureș)
Conf. Dr. Liliana Mirea (București)
Conf. Dr. Călin Mitre (Cluj-Napoca)
Conf. Dr. Marius Novac (Craiova)
Conf. Dr. Carmen Orban (București)
Conf. Dr. Marius Păpurică (Timișoara)
Conf. Dr. Cristina Petrișor (Cluj-Napoca)
Conf. Dr. Mihai Popescu (București)
Conf. Dr. Mihai Sava (Sibiu)
Conf. Dr. Radu Stoica (București)
Conf. Dr. Janos Szederjesi (Târgu Mureș)
Șef Lucrări Dr. Cosmin Bălan (București)
Șef Lucrări Dr. Alice Drăgoescu (Craiova)
Șef Lucrări Dr. Silvius Negoiță (București)
Șef Lucrări Dr. Adriana-Elena Nica (București)
Șef Lucrări Dr. Irina Ristescu (Iași)
Șef Lucrări Dr. Raluca Ungureanu (București)
Șef Lucrări Dr. Liana Văleanu (București)
Dr. Mihaela Blaj (Iași)
Dr. Florentina Matache (București)
Dr. Cristina-Iulia Osoian (Cluj-Napoca)
Dr. Mihai Ștefan (București)
Dr. Radu Tăbăcaru (București)
Site-ul este tradus automat folosind Google Translate.
© 2024 Sraticongres.ro. Toate drepturile rezervate
Dezvoltat de bitfactory.ro